2020. szeptember 8., kedd

Mami (avagy kikerülés Aranymosásra)
Amikor megírtam azt a bizonyos visszavonulós posztot, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar jelentkezni fogok, mégpedig egy új írásommal. Nagyon-nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy megmutathatom nektek egy novellámat, ami a tegnapi nap folyamán került ki az Aranymosás Irodalmi Magazin oldalára! 

A novella valójában nem új, még májusban, anyák napján írtam, később pedig júniusban beküldtem, és nagyon-nagyon boldog voltam, mikor elfogadták, és megkaptam a visszajelzést, hogy kikerülhet.

A novella a Mami címet viseli, és egy kisfiúról szól, akinek nem a legtökéletesebb édesanya jutott, mégis mindent megtesz, hogy legalább egy kicsit érezze a szeretetét.
Az alábbi linken tudjátok elolvasni: http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/buli-vivien-mami-12857.html

Az eredeti elgondolásom az volt, hogy túl sok az anyákat dicsőítő írás. Ezzel nyilvánvalóan nincs baj, a szerencsés gyerekeket (csak úgy, mint engem is) nagyszerű anyával áldott meg a sors. De úgy éreztem, van egy nagy probléma ezzel az anyák napjával, mégpedig az, hogy túl sok gyerek és felnőtt van, akiknek ez az alkalom vagy nem jelent semmit, vagy teljesen mást, mint az átlagnak. Mert mi van azokkal a gyerekkel, akik úgy nőttek fel, ahogy Marci a novellámban? Velük ne is foglalkozzunk? Mivel nekem van ismerősöm, barátom, aki közös sorson osztozik Marcival, így én ezt nem tudtam megtenni. Ez a novella neki(k) szól. 

Remélem, tetszeni fog nektek, és nem okozok csalódást így bő három-négy év kihagyás után. :)
______________________

Az igazság pedig az (mert úgy érzem, el kell mondjam), hogy lesznek olyanok közületek, akiknek a történet nem is lesz új. Csak a név, amin publikálva van. Mert bár innét eltűntem, azért az írást és blogolást nem hagytam abba, egy másik néven az utóbbi pár hónapban elég aktív voltam. Így ezzel a novellával is találkozhatott már pár olvasóm az új blogomon (ahonnét értelemszerűen azóta lekerült).

Köszönöm itt is a lehetőséget a magazinnak, és remélem, tetszeni fog nektek! :)


2 megjegyzés:

 1. Újraolvastam és továbbra is: aranyos a kisfiú, ahogy megírtad, és mégis olyan szomorú az egész. Gratulálok a kikerülésért!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, úgy éreztem, kell egy ilyen is anyák napjára azoknak, akik szintén ilyen anya mellett nőttek fel :(
   Örülök, hogy másodszorra is tetszett *_* És köszönöm! ^^

   Törlés