2016. június 28., kedd

Hellfire - Prológus

Prológus
1552. augusztus

Vörös szikrák hullottak alá az éjszakai égboltról, mikor a tizenhárom Igéző keze összefonódott. A messzi távolból egy gyönyörű, földöntúli lény hangja rezegtette meg a hűvös, éji levegőt, összekapcsolta az Ige erejétől vibráló huszonhat kezet. A főnix madár magasztos hangja addig zengte be a sötét, tomboló erdő hajlongó fáit, míg a tizenhárom Igéző ereje eggyé vált, s a Kör tökéletes, elszakíthatatlan béklyóba záródott. A Kinyilatkoztatás elkezdődött.
Ahogy a főnix dala elhallgatott, az ég fülsiketítően megdörrent a rengeteg tomboló fái felett. A semmiből támadó szél végigsüvöltött a fák között, recsegő-ropogó hangot hagyva maga után, hogy aztán tajtékzó haraggal hurrikánná olvadjon össze a Kör közepén. Fény villant fel a Kinyilatkoztatás nyomán, s még az őrjöngő szél sem tudta elnyomni a levegőben felvisító, kíntól eltorzult üvöltést.
Ebben a pillanatban vakító villám csapott a Kör közepébe. Vibráló, vörös fény hasított a levegőbe, perszelő tüzet lobbantva a nyomában, a levegőben égett hús szaga terjengett. Huszonhat kéz emelkedett ekkor a levegőbe, a Kör közepéről szóló üvöltés megpendítette a vörös fényhálót, mely most fátyolkánt borult a lobogó tűzre. Béklyói keringve közeledtek a talaj felé, de nem érhettek földet, míg el nem hangzott az ítélet.
Túlvilági sikolyok vegyültek a főnix felcsendülő, dicsőséges dalába, mint milliónyi kínlódó lélek, melyek csak a rengeteg közepén zajló rettenetes tettel nyerhettek örök nyugalmat. Az Egyensúly felborult, s most bosszút állt a csalásért, mellyel gazul kijátszották. Megszegték a szabályt, mely ősidők óta tartotta életben a két fajt, s most megfizették az árát.
De Oxana nem engedhetett meg még több mészárlást népe földjén. Több Igézőnek nem eshetett bántódása.
A Kör közepén vajúdó férfi felborította az Egyensúlyt egy teremtménnyel, egy korccsal, mely százak életét követelte. Nincs az az erő, az a trükk vagy az a csapda, mely kifoghat egy olyan ősi elemen, mint az Egyensúly. Most megfizet tettéért, mellyel megtizedelte népét, s a lény, mit létrehozott nem működhet nélküle.
A Hold sápadt fénye azon az éjszakán különösen tisztán sütött az alatta elterülő, pokolbéli városra.
– Az Ige bemocskolódott – csendült Oxana mennydörgés szerű hangja. – Az Egyensúly felborult, már nincs biztonságban se élő, se holt! – A föld dühöngő rengéssel válaszolt Oxana, az Igéző szavaira, s társai is egyetértően felmorajlottak. – Az élet, melynek ez a férfi létrejöttét kényszerítette el kell, hogy pusztítsa! Két szörnyeteg nem létezhet egyazon világban. – A Túlvilág zajai felerősödtek, de elnyomni nem tudták a szél és a menydörgés zaját. – Éljen hát a torzszülött, melyet világra hozott, de pusztuljon az ember, ki irányítani tudja!
A tűz vakító fénnyel fellobbant, perzselő haraggal égette fel a férfit, kit a tizenhárom igéző halálra szánt. Egyetlen üvöltése hasíthatott még a levegőbe, mert a következő pillanatban mindent elnyomott az Igézők átka.

Te odo ofectfa oida murum,
il guarda ol mortuus,
pon omnis spiritus,
pon oi spiritus!
Non christeos ida lonsa,
confringo oi stanica spiritus
od comminus ida!Együtt zengte a tizenhárom hang a gyilkos Igét, s abban a pillanatban, amint elhangzott, az ég ostorcsapás szerűen megreccsent, és az aranyszínű háló béklyói lecsaptak. Feltárult a Fal, örvénylő sötétség tátongott a Kör közepén, pusztítva, beszívva mindent, ami a közelében volt.
Kíntól rendülő hörgés verte fel még utoljára az erdő csendjét, azután a hurrikán összecsapott a halálraítélt férfi körül, s a vihar oly gyorsan távozott, amilyen gyorsan jött.
A tizenhárom igéző leeresztette a kezét, szemüket a földön feketéllő egyetlen égett foltra szegezték. Ez marad csak a férfiból, ki felborította az Egyensúlyt, ki létrehozott egy lényt, mely a pusztulással fenyeget. Nem maradt belőle hátra más, mint egy kupac égett hamu.

S mikor a Kinyilatkoztatás véget ért, az igézők még nem sejtették, hogy e tett egy nap majd visszaüt; s a torzszülött rátalál majd irányítójára.

2 megjegyzés:

 1. Szia!
  Nekem nagyon nagyon nagyon tetszett, s miután elolvastam ezt, el is kezdtem olvasni a Hellfire-t és ami ki volt téve, azt mind elolvastam. Nekem tényleg nagyon tetszett és annyira örülök, hogy rátaláltam erre a blogra, mert fantasztikus történeteket olvashatok itt. :)
  További jó blogolást!
  Puszi:One Girl
  ui.:milyen nyelven van az átok? van egy olyan érzésem, hogy latin, de inkább megkérdezem, mintsem találgassak. :)

  VálaszTörlés
 2. Szia, nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, és hogy máris elolvastad. :O Az átok Énokiul van (az az angyalok nyelve eredetileg, de én kicsit átalakítottam, és "megfűszereztem" egy kicsit latinnal, hogy mégiscsak egyedi legyen) rengeteg időbe telt, mire szótárat találtam hozzá, és lefordítottam a szövegem (csak angol-énoki szótárak vannak, úgyhogy elvoltam vele egy darabig. o.O)

  VálaszTörlés