2020. április 26., vasárnap

Black SwanSajnos történettel most még nem tudok jelentkezni, és nem is tudom, mikor fogok egyáltalán, de azért egy kis néznivalót hoztam. :) Igaz, ez itt eredetileg egy írói oldal, de lett egy új hobbim is időközben, szóval amíg nincs új történet, addig is gondoltam, megmutatom, miket kreáltam az utóbbi hónapokban. (Remélem, nem bánjátok ^^) Több kép is született, de ezek lettek a legjobbak, a maradékról meg feledkezzünk meg, mintha soha nem is léteztek volna. :'D Hogy valami haszna is legyen a posztnak, megmutatom mellé, milyen psdt, és melyik png/textúra pakkokat használtam (már ahol emlékszem, mert korábban nem nagyon tartottam számon. :( De majd mostantól tudatosabban jegyzem fel a dolgokat.) 
*Mivel nem tudtam, mi legyen a bejegyzés címe, így az ultimate kedvenc dalom címét kapta. Itt tudjátok meghallgatni.
** Ha ráklikkeltek a képre, talán jobb minőségű és szebb lesz. 


(miért nem olyan élénkek a színek, mint eredetiben? :( )


Általában mindig túlzsúfolom a dolgokat. Vagy túl sok a png, vagy túl sok a textúra, vagy túl sok minden. Ennél a képnél direkt próbáltam visszafogni magam, és valami minimalistát csinálni. Olyannyira, hogy még psdt sem használtam, csak egy textúra került mindennek a tetejére, illetve a középső png háttere fölé, hogy kicsit kihangsúlyozza, és adjon neki valami extrát. De amúgy hozzám képest ez a szegény kép csupasz, mint a... (ne kényszerítsetek, hogy befejezzem ezt a mondatot ><) 
A textúrák innen és innen vannak. Az előbbiért hálás köszönet Abethnek, akinek hála megtaláltam ezeket a szépségeket! ^^

Modell: Keira Knightley
Idő: 1 óra 44 perc
(de csak mert elszerencsétlenkedtem az időt a betűtípusokkal :( )
App: ibispaint x
(ez egy telefonos app, mert nekem sokkal jobban kézre áll így szerkeszteni, illetve mert a photoshop nem szeret engem, és én se szeretem őt :( )
Ékes példája a túlzsúfoltságnak (de ez még mindig a jobbik fajtából :D). Amúgy még mindig azon gondolkozom, hogy ezt miért nem tettem be a "felejtsük el örökre" kategóriába, mert a végére már nem tudtam, hogy mit akarok kezdeni vele, és ezért ilyen whatever lett. De tetszenek a színei, főleg a második verziónak, köszönhetően ennek a psd-nek, és olyan kis uwu hangulatom lesz tőle, úgyhogy itt van... hogy rontsa az összképet, meg az imidzsemet :'D Egyébként a fent említett psd-re még rátettem egy másikat is (ezt itt), hogy jobban kiemelje a színeket. Általában több psdt használok egyszerre, néha azért, mert jobb színkombinációt lehet elérni, máskor pedig azért, mert a második (vagy harmadik) psd jobban kihozza a többi színét. A legfelső variációra ez a psd került.

Modell: Lucy Hale
Idő: 1 óra 31 perc
(nincs mentségem, hogy miért tartott ilyen sokáig)
App: ibispaint x
Textúrák: 1., 2.
(mindkettőt Abethnek köszönhetően találtam, itt is köszi ^^)


Kedvenc munkám. Nem azért, mert Jimin van rajta (de, lehet, hogy azért :'D), hanem mert... Hát fene se tudja, miért. Szerintem a színei miatt, az összhatás miatt. Bár elég rossz emlékeim vannak a napról, amikor készült (pasi bajok, ki hitte volna), de talán pont ezért olyan emlékezetes. Jimint ez előtt egyébként még sosem szerkesztettem, ő igazából a húgom kedvence (az én szívem Taehyungért és Yoongiért dobog), de nyilván őt is nagyon szeretem. Psd ezen a képen sincs, a textúrák adják a színét, a pngket pedig magam vágtam ki, szóval ehhez most nem tudok linkelni. A textúrákat itt találjátok.

Alany: Park Jimin
Idő: több mint 3 óra
(mert az illető pasival voltam elfoglalva közben...)
App: ibispaint x


Na és végre itt van a szívszerelmem, Kim Taehyung. Ez a srác olyan gyönyörű, hogy az már szinte lehetetlen (tudtátok, hogy 2017-ban őt választották a világ legjóképűbb férfijének? Hát nem véletlen.) Ez a kép a Singularity korszakomban készült (ami felfedezéstől egészen mostanáig tart). Gyönyörű az a dal, és órákig tudom hallgatni, a képen látható png-k is az MV-ből vannak (itt vannak). Az eredeti képen szintén a taxi girl psd volt, de túl... üresnek éreztetem, és leváltottam erre (amire nyilván nem emlékszem, mert csoda lenne, ha így lenne), és ez szerintem jobban illik a dalhoz is. Ránézésre talán ez vagy ez az psd, ami rajta van (legalábbis ők a kedvenc vörös-szürke kombinációim, mást nem nagyon használok ezekhez a színekhez).

Alany: Kim Taehyung
Idő: 1 óra 9 perc
App: ibispaint x

*innentől főleg a régi bénázásaim következnek*
*tessék felkészülni*
*ne szégyelljük a régi munkákat, kellenek a fejlődéshez*


Na ő... ő egy poszternek készült. Elbukott. RIP. Mindenesetre tetszenek a színek (hála egy textúrának, amit ne kérjetek számon rajtam, mert nem fogom megtalálni :( ). Ez bizony a Chicken Noodle Soup, illetve a Mala Santa korszak között készült. Nyilván szegény Beckyt is valahogy hozzá kötöttem a BTS-hez (hisz a Chicken Noodle Soup egy J-hope-al közös szám, ő pedig a BTS rappere), de amúgy nagyon szeretem Beckyt, csak a CHS előtt némileg megfeledkeztem róla. Psd nincs a képen, a textúra adja a színt, a png pedig saját, én vágtam ki. (Az a szöveg rajta nagyon cringe, vegyük úgy, hogy nincs ott.)

Alany: Becky G
Idő: 1 óra
App: ibispant x


Újabb Becky, mert Becky menő. Ő is egy poszter(féleség)nek készült, hát mondjátok meg ti, hogy sikerült-e úgy kinéznie. :'D A pngk itt is sajátok, psd nincs rajta, és a textúrára (megint) nem emlékszem, szerintem már le is töröltem (mert a múltkor kíméletlen raziát tartottam a telefonomon lévő mappákban, és 400 nem használt textúra került törlésre (utána egyből 500 másikat töltöttem le, éljen)). Ő egy régebbi szerkesztés, ezért ilyen esetlen szegény, nézzétek el neki. :(

Alany: Becky G
Idő: 34 perc
App: ibis paint x
(nem tudom, miért írom le mindig, mert nem használok mást)

*a bénázósból több van, mint a jóból, rip Vivi tehetsége*

Összegzés: ahogy látjátok, én nem konkrétan fejléceket vagy posztereket szerkesztek, hanem inkább csak blendeket (vagyis felhalmozol egy csomó pngt roppant esztétikus módon). Némelyik elmehetne fejlécnek, de mivel nem ez a konkrét céljuk, így nem is így nevezem őket. Fejlődés szempontjából pedig hol visszaesek, hol feltörök (ezt talán nem kellene reklámozni, nem túl előnyös rám nézve), de egyszer talán majd stabilizálódik az állapotom. Mindenesetre remélem, tetszettek, és ha hagytok is erről (vagy a nemtetszésetekről) egy komit, attól Vivi nagyon boldog lesz. ^^ Köszi, hogy benéztetek, és legyen szép napotok!
*Amúgy egyfolytában változtatom a watermarkomat, egyszer talán majd megtalálom a legjobbat (remélem).


5 megjegyzés:

 1. *idevetődött*
  Már akkor is ígértem, hogy ennek az ibispaint x-nek utána nézek, de most már tényleg :D szerintem nagyban nem különbözhet a photoshoptól, mert elég összetett képeket tudsz csinálni vele :D
  Amúgy a Becky G még mindig az egyik kedvencem, nem tudom miért, valahogy az összhatás, hogy kicsit olyan kaotikus a színektől és a betűktől :3 de tetszik.
  Hehe és tökre magamra ismertem, amikor írtad, hogy a betűtípusok... Nekem mindig az viszi el az időt, mert sok hasonló van, de mégsem ugyanolyan, meg hova is, mit is, miért is... Nagyon nehéz megtalálni a jó fontot.
  Mindenesetre tetszenek a munkáid, noha egy-kettőn talán picit sok a psd, de jó lenne, vagy legalábbis örülnék, ha még kitennél majd munkákat :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem le van töltve a photoshop is gépre, de megmondom őszintén, eddig nem nagyon barátkoztunk össze. Lehet az is a baj, hogy magyarra van állítva a progi, szinte szó szerint tükörfordítással, és nem tudom, mi micsoda. :'D Talán ha átállítanám, könnyebb lenne, de egyelőre nagyon idegen a felület. :( Az ibist is nagyon nehéz volt megtanulni az elején, hatszor töltöttem le, majd töröltem, mire eljutottam oda, hogy tudom használni. Bár akkor még nulla szerkői tudásom volt, és ez is hozzátett a dologhoz. De én szeretem, most, hogy már tudom, mit hogyan, nagyon kényelmes. :)
   Szeretem a kaotikus dolgokat amúgy, sokszor akaratlanul is olyanra sikerül. :3 Örülök, hogy azért tetszik *_* A Beckys editek közül én fentről tekerve az elsőt szeretem - viszont olyan cringe rajta a felirat, hogy alig bírtam ránézni, mikor beszúrtam ide. :D Jól meg is szidtam magam, hogy miért nem láttam ezt már akkor (meg úgy az összes többi régi képemnél ><)
   A betűtípusok megölnek. :D Van, hogy a kép fél óra alatt kész van, és még egy órát szórakozok, hogy megtaláljam a legjobb fontot, meg hogy akkor most hogyan rendezzem el, kapjon-e effektet, stb.
   És igen, a psdkkel sokszor túlzásba esek. :( De majd igyekszem jobban odafigyelni, köszi, hogy te is felhívtad rá a figyelmem! ^^
   Most ebben a koronás időben lesz időm szerkeszteni (amint lementek a zhk meg a vizsgák), szóval biztos fogok még kitenni. :)

   Törlés
  2. Nekem is magyar van :D
   Hát kinek mi, ha ez jött be, használd :3
   Szerintem nagyon jó a felirat :D azon pont telibe találtad, van egy-kettő, de szerintem mindenkinél van ilyen, hogy nem találja meg, megtetszik és ráteszi, vagy már annyi türelme sincs. Sokaknál látom, hogy a betűkkel gond van, és még én is a mai napig küszködök velük néha...
   Kíváncsian várom őket :3

   Törlés