2018. március 25., vasárnap

Olvass Vivivel!

Mit csinálok, mikor nem írok? Két opció van: vagy sorozatot nézek, vagy olvasok. Most az elmúlt 2 havi olvasmánylistámmal szeretnélek megismertetni titeket, hátha épp kifogytatok a jó könyvekből, és kellene valami ötlet.

I. Jeff Wheeler: A királynő méregkeverője


Ismertető:

Egy fiúból férfi lesz – és nagyszerű ember.

Severn Argentine király messzi földön hírhedt: trónbitorló, a törvényes örökösök gyilkosa, az árulás kegyetlen megtorlója. Kiskaddon hercege veszélyes játékba kezd, hogy a királyt letaszítsa a trónról… de veszít. Cserébe a király fogságába kell adnia fiát, Owent. Így ha a herceg hűsége ismét megrendülni látszik, azért a fia fizet az életével.
Owen a király kémeit elkerülve és szövetségeseket keresve igyekszik túlélni a mindennapokat Királyforrás udvarában. Amikor azonban újabb bizonyíték derül ki apja árulásáról, és a sorsa megpecsételődni látszik, a fiúnak különleges eszközökre van szüksége. Meg kell mutatnia a bosszúszomjas királynak, hogy élve igenis nagyobb hasznát veheti. Az elkeseredett próbálkozásban pedig csakis egyvalaki lehet a segítségére: egy titokzatos nő, akinek valóban hatalma van élet, halál és sors felett.

Oldalszám: 376
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Könyvmolyképző

Erről a könyvről korábban már írtam egy ismertetőt, amit ITT találtok. Az egyetlen, amit mondani tudok - azon kívül, amit már leírtam -, hogy mindenképp megéri elolvasni, mert jó történetről van szó. Én kíváncsian várom a következő köteteket, mert ez az első kalandosra sikerült. Érdekessége, hogy egy 8 éves kisfiú áll a középpontjába, tehát nekem amolyan Harry Potter hangulatom volt, annak ellenére, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz. Jó volt egy kicsit más korú karakterekről olvasni, felüdülés, szóval ajánlom mindenkinek! :) 
Aki esetleg olvasta már, annak hogy tetszett? :) 

II. Jeaniene Frost - Első lobbanás

Ismertető:

Leila egy sötét erővel megátkozott halandó…

Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.
Ő az éjszaka hercege…
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Vlad képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.
Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig akarja égetni őket. Vajon mi mindent kell feláldozniuk, hogy megállítsák az ellenséget?

Oldalszám: 344
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Könyvmolyképző

Erről is írtam már nektek ismertetőt, amit ITT találtok. Már olvastam az írónő korábbi könyveit, a Cat&Bones sorozatot, ezért is mertem megvenni ezt, mert tudtam, hogy nem fog csalódást okozni. És igazam is lett. Minden vámpírkedvelő olvasónak ajánlom, de azoknak is, akik nem szeretik a vámpíros történeteket: ez a könyv más, mint a többi vámpíros sztori, a világfelépítése és a karakterábrázolás is kifogástalan. A főszereplők egyediek és szerethetőek. Kell ennél több?
Ha olvastad már, oszt meg velem a véleményed a könyvről! ^^

III. Sarah J. Maas - Tüskék és rózsák udvara


Ismertető:

Amikor a tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, nyomban egy másik szörnyeteg bukkan fel, hogy jóvátételt követeljen tőle. Magával hurcolja a lányt egy baljós és mágikus vidékre, amit ő csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden hazugságot és figyelmeztetést, amit korábban a tündérek veszedelmes világáról hallott. Azonban a birodalom felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és a lánynak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.

Oldalszám: 512
Kiadás éve: 2016
Kiadó: Könyvmolyképző
Igen, bizony, pont olyan jó, mint amilyennek hangzik! Végre kicsit más természetfeletti lényeket kaptunk, végre kicsit más történetet olvashatunk, és a végre egyedi karakterekkel találkozhatunk. Az írónő ismét egy igazán jó világot vetett papírra, és szerintem az Üvegtrón kedvelői imádni fogják. Azok pedig, akik nem olvasták az előbb említett sorozatot kezdjenek bele. Vagy kezdjék ezzel, a Tüskék és Rózsák udvarával, mert biztos vagyok benne, hogy imádni fogjátok! :) Itt a tucatkönyvek vége, szóval fogjátok a könyvet, és olvassátok!
Ha pedig már megtettétek, írjátok meg, hogy tetszett! :3

IV. Sarah J. Maas - Árnyak királynője és Viharok birodalma (Üvegtrón 4-5)


Árnyak királynője ismertető: 

Első a bosszú, a többi várhat…
 
Celaena Sardothien mindenkit elvesztett, aki a szívéhez közel állt, végül mégis visszatért a birodalomba, hogy bosszút álljon, felszabadítsa egykor dicsőséges királyságát és szembeszálljon múltja árnyékaival…
Tiszta szívéből elfogadta, hogy ő Aelin Galathynius, Terrasen királynője. De mielőtt visszaszerezné trónját, harcolnia kell.
Küzdeni akar unokatestvéréért, aki harcosként az életét is kész feláldozni érte, a barátjáért, aki egy borzalmas tömlöcben sínylődik és a kegyetlen király rabságában tengődő népéért, akik rendületlenül várják eltűnt királynőjük dicső visszatérését.
A New York Times bestseller sorozat negyedik kötetében folytatódik Celaena szenvedélyes és időnként fájdalmas epikus utazása, mely fenekestül forgathatja fel az életét.

Oldalszám: 816
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Könyvmolyképző
 

Viharok birodalma ismertető:

A világot az álmodók mentik meg és építik újjá.
Alig kezdődött meg Aelin Galathynius hosszú útja a trónjáig, máris háború fenyeget. Útja során elveszített, de szerzett is szövetségeseket, barátságok köttettek és szakadtak meg, miközben a mágikus erőt birtoklók és azt nélkülözők is konfliktusba kerülnek.
Aelin szíve az oldalán harcoló hercegé, hűsége pedig a védelmére szorulóké, akikért mágiája utolsó cseppjét is kész odaadni. Ám a múlt borzalmas bugyraiból szörnyetegek bukkannak fel, és a sötét erők felsorakoznak, hogy leigázzák a birodalmát. Egyetlen esélye marad, egy kétségbeesett küldetés végrehajtása, ami a végét jelentheti mindannak, ami Aelin számára drága.
A kirobbanó sikerű Üvegtrón sorozat lélegzetelállító ötödik kötetében Aelin válaszút elé kerül: mit és kit áldozzon fel azért, hogy megakadályozza Erilea széthullását.

Oldalszám: 776
Kiadás éve: 2018
Kiadó: Könyvmolyképző

Mindkettő az Üvegtrón történetek folytatása, így nem szeretnék nagyon semmit sem írni ezekhez, nehogy lelőjek valamit. Az egyetlen, amit mondhatok, hogy irtóra megéri elolvasni, és ez is egy olyan könyvsorozat lesz, amit imádni fogtok, és amit már most rengetegen imádnak - nem véletlen! :) Nem rövidek a könyvek, a 3. résztől mindegyik meghaladja a 600 oldalt, de olyan pörgős és kalandos, hogy észre sem veszed. :) Itt is érdekes karaktereket és cselekményt kapunk, néhol csak kapkodtam a fejem, annyi minden történt. Ha valami izgalmasat akartok olvasni, ez tökéletes választás! :)

Ez volt tehát az én olvasmánylistám az elmúlt két hónapban. Ti miket olvastatok az új évben? Ezek megvoltak már? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése