2017. november 18., szombat

Új novella szagot érzek!Sziasztok! 

Annak ellenére, hogy a BT-vel kellene haladnom, teljesen más irányba kalandoztam el. Egy zene hatására elkapott egy ihlet löket, és muszáj volt leülnöm írni. Nem, nem regénnyel készülök most, hanem ismét egy novellával – ezúttal viszont egy nagyobb lélegzetvételűvel, mint eddig.  A novella eddig a Ments meg! címet viseli, ami lehet, hogy csak egy munkacím marad, de lehet hogy nem: eddig ugyanis rendkívül jól prezentálja a történetet. Hogy ne csak rizsázzak itt a semmiről, hoztam is nektek egy kisebb részletet belőle.
Remélem, tetszeni fog! ;)


"A Vörös Félhold név egybeforrt a rettegéssel, a brutális mészárlásokkal és az utánuk hömpölygő vérfolyóval. Nem volt Aziz országának még egy olyan rettegett gyilkos bandája, mint a Vörösek. Aziz hét körzetének lakói még suttogva, zárt ajtók mögött sem merték kiejteni a nevet. Ennek az lehetett az oka, hogy akik valaha is hetvenkedve, félelem nélkül, gúnyosan gyalázták, azok feje rövid időn belül kikerült valamelyik ház kerítésére. De ha a nevük akár csendben is elhangzott, a Vörösek máris tudtak róla, s akik ilyen bátor tettre voltak hajlandóak, mind holtan végezték. Nagyon kevesen voltak, akik sejtették, kik vehetnek részt a mészárlásban, kik alkothatják ezt a lázadó, könyörtelen bandát. Aki tudta is, vagy akárcsak sejtette, egyetlen szót sem szólt. Drágább volt a saját, és családja élete annál, mintsem eldicsekedjen tudásával.

A Vörös Félhold hajnalán a körzetek váll vonogatva, könnyedén lerázták magukról az esetleges fenyegetés lehetőségét. Senki sem gondolta volna, hogy a hajdani elöljáró meggyilkolásának hátterében egy komolyan kidolgozott, véres terv állhat. Senki sem hitte volna akkor, hogy a Vörösek nem érték be az elöljáróval, s annak rémuralmának végeztével. Azt sem tudhatták, hogy a majdnem harmincfős lázadó csoportnak hamarosan mind a hét körzetben híre megy majd, s a nevüket félelem, bizalmatlanság és összeesküvés fogja kísérni.

Egykor mindenki azt hitte, ismeri a Vörös Félhold tervét. Könnyű volt következtetéseket levonni, miután Aziz elöljáróját olyan brutálisan meggyilkolták, majd felszabdalták, és a testrészeit a háza kerítésére szúrták. Véget akartak vetni Evlen zsarnokuralmának.

Ám nemsokára a gyilkosság megismétlődött. Evlen minden kapcsolatát egytől-egyig, lassan megölték. Az elöljáró bizalmi köre hamarosan rájött, hogy őket szemelték ki maguknak a lázadók, így feltűnés nélkül, egyenként kimenekültek az országból. A Vörösek pedig tettetve, hogy nem tudnak semmiről, hagyták. Ám alig pár nappal a szökés után mindegyik holtestet megtalálták; néhányat a folyó közelében, néhányat a már útnak induló hajón, de voltak olyanok is, akiket egy sikátor kukájából szedtek ki. Egyszóval nem volt menekvés.
Az emberek pedig rájöttek, hogy a mészárlásnak még nincs vége."

2 megjegyzés:

  1. Nagyon rejtélyes részletet hoztál, de ezzel csak még jobban felkeltetted az érdeklődésemet. Várom hogy a teljes novellát olvashassam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! :) Dolgozom rajta, és jól haladok vele, hamarosan érkezik! ;)

      Törlés