2016. november 2., szerda

Kis darabka Hellfire

(...) Miss Turner! – kiáltott váratlanul, mire összerezzentem. – Válassza ki a magának legszimpatikusabbat!
Közelebb léptem a fegyverkirakathoz, és most alaposabban szemügyre vettem őket. Többféle kardok – katanák, kelta falcaták, schiovonák, egyenes és ívelt pengéjűek – feküdtek szép rendben a padokon, tőlük nem messze pár egyszerű vívókard hevert, de voltak számomra felismerhetetlen fegyverek is, amikről el sem tudtam képzelni, hogy mire valók.
A tőrökhöz léptem, és megszemléltem a kínálatot; ott volt az egyik személyes kedvencem, a sai villa. Az apám gyűlölte a tőröket, a kardot részesítette előnyben, de a sai villa még szerinte is megállta a helyét egy háborúban. Mellette pedig ott hevert az egyetlen fegyver, amit el tudtam képzelni a kezemben. A sai tőrt szerettem, hatékony volt, és egész jól bántam vele – hála anyámnak és a nővéremnek –, de nem tudtam elképzelni, hogy azzal harcolnék. Nem is volt kérdéses, melyik fegyvert válasszam.
Kiemeltem az egyetlen, hullámos pengéjű Krist a tőrök közül.
– Nagyszerű – lelkendezett Mr. Hill. – Bizony, a Kris az egyik leghatékonyabb a tőrök közül – mármint Hellfireben – tette hozzá. – Sokan lekicsinylik, mivel a leghosszabb pengéjű Kris is jóval kisebb egy kardnál, és az emberek azt jobban kedvelik.
– Az édesanyád is a Krist kedvelte – mondta Fox halkan.
Büszkén kihúztam magam.
A táskámban ott lapult a lila drágakővel díszített, hullámos pengéjű Kris, amit Fox adott nekem – és ami az anyámé volt.
– Mr. Blackwood, válasszon egy fegyvert! – utasította Mr. Hill.
Alex alaposan végigszemlélte a fegyvereket, némelyiken végighúzta az ujját, némelyiket a kezébe is vette, megforgatta, majd fejcsóválva visszatette. Nem sokkal később kiválasztotta az aranyozott, éles szélű chakramot.
– Kitűnő – bólogatott Mr. Hill izgatottan. A fegyverválasztástól teljesen felvillanyozott Mr. Hill most Iant terelte a fegyverek felé. Ian – velünk ellentétben – nem válogatatott sokáig: kiválasztotta a legmasszívabb kardot, majd mellém állt. Ezen semmiféle díszítés nem volt, leszámítva az apró faragást – ami egy sárkányt ábrázolt.
– Helyes – bólintott Mr. Hill, és mosolyogva nézett végig rajtunk. – A fegyverek tükrözik viselőjük személyiségét. A Kris – mutatott a kezemben lévő tőrre –, kicsi ugyan, de nagyon hatékony. Hátszúrásra, lecsapásra kitűnő. A chakram – fordult Alexhez, és méltóságteljesen nézett a chakramra –, gyors, mint a villám, és nem téveszthetsz célt vele. A távolról indított, lesbéli támadások királya. És a kard – állt Ian elé –, masszív, és erőteljes, közvetlen támadásokra alkalmas.
– Mindhárman a hozzátok legtesthezállóbb fegyvert választottátok ki – vette át a szót Mr. Fox. – Van-e tapasztalatotok a használatában?
– Az apámnak volt egy chakramja – bólintott Alex. – Az egyetlen fegyver volt, amiben bízott. És az első fegyver, amit megtanultam használni.
Ian és én csak bólintottunk, majd Mr. Hill folytatta.
– Nos lássuk csak… Miss Turner – mondta töprengve. – Ismeri-e a Kris történetét?
Tagadóan megráztam a fejem.
Mr. Hill arca felragyogott, és áhítatosan nézett végig a kezemben tartott Krisen.
– Az első Kris úgy ezerötszáz éve készült, a II. Békeszerződés idején. Mivel a két nép közti első Békeszerződésre tett kísérlet csúfos kudarccal, és több mint száz áldozattal járt – mindkét fajból –, így mi nemet mondtunk. Ezek után persze tudtuk, mire számíthatunk, és fel is készültünk a támadásukra. A bukott angyalok meg is jelentek – sóhajtott Mr. Hill –, csak hogy eszük ágában sem volt harcolni. – Hitetlenkedve rázta a fejét, mintha még mindig nem értené, mi történt. – Az állig felfegyverkezett igézők szemeláttára adták át az akkori Patrónus tagjainak a Békeajándékot, az Első Krist.
– Micsoda? – hápogtunk Alexszel kórusban.
Mr. Hill színpadiasan bólintott.
– A Krist kizárólag a mi számunkra készítették, hogy ezzel is biztosítsák szándékukat, s a fegyvert olyan hatalommal ruházták fel, amit mi azóta sem tudtunk lemásolni.
– A pengéje többféle vasból készült, az Ige és a Mágia, ami övezi, kizárólag a Kris valódi tulajdonosának ad jogot a használatára. – Mr. Hill szemében mohó csillogás ült, áhítattal bámult a semmibe. – Az a fegyver egy a három legegyedibb fegyver közül, ugyanis mindhárom népből rejt magában összetevőket.
– Tessék? – kérdeztem megbotránkozva.
– A pengéjét egy arkangyal tolla, egy nektorin életenergiája és egy igéző vére alkotja – mondta Fox. – Egy átlagos Kris nem bírna el ennyi erőt és energiát, mint ez.
– Mit jelent az, hogy „az Ige és a Mágia kizárólag a Kris valódi tulajdonosának ad jogot a használatára.”?
– Hogy a Krist csak annak az igézőnek a leszármazottai használhatják teljes joggal, akinek a bukottak szánták: a Patrónus vezetőjének. Békeajándék ide vagy oda – fintorgott Mr. Hill – a bukott nem bíztak bennünk annyira, hogy egy olyan fegyvert adjanak a kezünkbe, amit mindenki használhat. A Kris apáról fiúra, anyáról lányra száll. Egy idegen úgy használhatná csak a Krist, mint bármilyen átlagos tőrt.
– És hol van most az a Kris?
Mr. Hill szomorúan vállat vont.
– Bár tudnám – sóhajtott lemondóan. – Egy ideig voltak feljegyzéseink a hollétértől. Néha ugyan eltűnt pár évszázadra, de aztán újra felbukkant. Néhány szemtanú is esküdözött, hogy látta a Krist, de aztán a II. Békeszerződés végén végleg nyoma veszett, és mára már kevesen hiszik, hogy tényleg létezett. Valójában nem is tudni, melyik család tulajdona.
– Tehát valószínűleg csak legenda? – kérdezte Alex unott hangon.
Mr. Hill úgy nézett rá, mintha megtébolyodott volna.
– Legenda? Fiam, erről a tőrről több legenda szól, mint bármiről, ebben az istenverte városban. Szemtanúk bizonyították a létezését!
Alex nem úgy nézett ki, mint aki meggyőztek az érvek, de inkább nem szólt semmit. 

4 megjegyzés:

 1. Sziaaa :)

  Annyira jól írsz *-* Rendesen bánom, hogy csak most bukkantam rá a blogodra! De mivel van időm megyek, és visszaolvasom a többit ^^ De nagyon tetszett és remélem hamar posztolod a következőt! :)

  xoxo
  Berry (Appleblues)

  VálaszTörlés
 2. Szia, köszönöm szépen! <3 És nagyon örülök, hogy tetszenek, remélem, a többi is fog! ^_^

  VálaszTörlés
 3. Szia.:)
  Mondhatom, hogy tökéletes amit írsz? Mert imádom, teljes mértékben!:)

  VálaszTörlés
 4. Szia, Dzsenifer!
  Nagyon szépen köszönöm! :)

  VálaszTörlés