2015. november 4., szerda

"Nincsenek megjegyzések" Avagy a bloggerek legnagyobb rémálma.

Az egyik díj kapcsán kapott kérdéseim között volt egy igen érdekes témakör, ami elég sok bloggernek problémát okoz, illetve lelohassza őket ezeknek a hiánya.

A kérdés így szólt: "Szerinted miért nem kapunk mi bloggerek és bloggerinák visszajelzéseket, még a legnagyobb rajongóinktól se? "

Egy blogger legnagyobb ellensége a "Nincsenek megjegyzések" felirat a bejegyzések alatt. Akinek van, vagy volt már blogja, az tudja, milyen jól esik, ha egy nehezen megírt fejezet, részlet után az olvasók kifejtik a véleményüket, hisz a blogolás éppen erre lett kitalálva. :) Mi bloggerek/bloggerinák azért osztjuk meg a történeteinket, mert kíváncsiak vagyunk mások véleményére, legyen az pozitív vagy negatív, hisz egy kívülálló elfogultság nélkül tudja értékelni a művünket. Legyen az idős, vagy fiatal olvasó, mindenkinek a véleménye sokat számít számunkra. Az olvasóink véleménye nem csak azért van, hogy megtudjuk belőle, mennyire vagyunk jók vagy rosszak, mik a hibáink. Ez nekik/nektek is van! Hisz ha megkedveltek egy történetet, sokáig fogjátok azt velünk követni, talán addig is, míg egy történet véget nem ér. Ha megosztjátok velünk a véleményetek, mi a ti ízlésetekre tudjuk alakítani a történetet, amitől mi közelebb érezzük magunkat az olvasóinkhoz, ti pedig a történetekhez. Egy fejezethez írt megjegyzés nem csak abból állhat, hogy jó vagy rossz-e a történet. Leírhatjátok - sőt, nagyon boldogak lennénk, ha meg is tennétek -, hogy szerintetek hogyan lehetne tovább vinni a történetet, vagy mi a logikátlan, rossz, értelmetlen a sztorinkban. Mivel mi már tudjuk, mit akarunk elmesélni, ezért néha kihagyunk egy-egy háttérinfót, ettől viszont értelmetlen lesz a sztori. Ti viszont ezt rögtön észreveszitek, és sokat segíthettek vele! Nem csak az a célunk - illetve nekem -, hogy minél több olvasót szerezzünk. Persze, mint mindenki, a sok olvasónak csak örülünk, de egy igazi író/blogger feladata/célja, hogy az olvasók minél közelebb érezzék magukat a történetekhez, amiket megszeretnek, és hogy minél többet megtudjanak róla. Ha ezt elértük, a többi már csak hab a tortán.

Azonban vannak olyan olvasók, akiknek soha nem volt még bloguk, nem is akarnak. Ők nem biztos, hogy tudják, milyen jó érzés elolvasni az olvasók véleményét, akár pozitív, akár negatív. :) Vannak, akik még a tetszik, nem tetszik gombra sem kattintanak rá. Ha nem kapunk visszajelzéseket, honnan tudhatnánk, hogy amit csinálunk jó? Ezért is írtam ezt a bejegyzést, hogy rámutassak a véleményezés értelmére, legyen az akár egy sor, vagy csak egy mondat.
Mert nekünk ez nagyon sokat számít!
Hisz sokat dolgozunk a fejezetekkel, több órába/napba telik megírni. És ilyenkor mindenki számára jól esik, ha visszajeleznek. 

Szóval a magam, és bloggertársaim nevében mondom: 
Kedves olvasóim! Ne sajnáljátok tőlünk a véleményeteket, mert sokat számít a legapróbb dicséret, vagy megrovás is. :) Nyugi, nem harapunk. ;)

Ui.: A témában való véleményekre is ugyanúgy számítok, mert szeretném az olvasók szemszögét is megismerni. 

Puszi: Vivi2 megjegyzés:

  1. Nagyon bocsi hogy nem írtam de most meg teszem:) nagyon nagyon szeretem az íroi képességed és a hellfirét is <3 anyukáméknak kb egy hete elmondtam az egész történetet és nekik s tetszett:D

    VálaszTörlés
  2. Szia, köszönöm, és örülök, hogy tetszik nektek. :3 Remélem továbbra is olvasni fogod a részleteket. :)

    VálaszTörlés